Biografie

Geboortedatum: 02.06.1988
Geboorteplaats: Nijmegen
Woonplaats: Nijmegen
Vakgebied: portret- en reportagefotograaf

Introductie
Als kleine jongen was ik al geïnteresseerd in de technieken van fotografie. Ik heb de analoge camera kort meegemaakt, maar dit heeft me wel geholpen in dat je kritisch moet zijn voordat je daadwerkelijk een foto maakt. Zijn de instellingen goed? Hoe is de compositie? En heel belangrijk: wat wil ik met de foto vertellen en duidelijk maken? Ik doe het werk nog steeds met veel plezier! Sinds februari 2010 werk ik als professioneel freelance fotograaf voor allerlei opdrachtgevers. In het begin wilde ik vooral veel ervaring opdoen om op die manier te ontdekken waar mijn specialiteiten liggen en wat ik het leukste vind om te doen. Vanuit mijn sportieve achtergrond en interesses is gebleken dat ik graag hockey fotografeer. Daarnaast vind ik het fantastisch om portretten te maken. Ik wil graag iemand op een natuurlijke wijze in beeld brengen met sfeer, emotie en karakter.

Gezinsleven
Ik ben sinds februari 2014 samen met mijn vrouw en wij zijn in augustus 2017 getrouwd. Wij delen een passie voor fotografie en we maken dus ook fanatiek gebruik van onze camera’s als we bijvoorbeeld op reis zijn. Sinds december 2017 maken wij nog fanatieker gebruik van onze camera’s en iPhone’s omdat wij vader en moeder zijn geworden van een zoontje. Wij wonen met zijn drieën in Nijmegen.

Werkweek
Op dit moment werk ik naast fotograaf ook voor Amac als accountmanager onderwijs. Hiervoor heb ik ruim 4 jaar bij Apple gewerkt. Dit zijn totaal andere werkzaamheden, maar de vaardigheden die ik ontwikkel dragen zeker bij aan mijn persoonlijkheid en zijn positief van invloed op mijn fotografie werkzaamheden. Amac en Apple zijn vooruitstrevende en innoverende bedrijf. Ik blijf altijd op de hoogte van de nieuwste snufjes/gadgets op de technologiemarkt en soms geeft mij dat extra mogelijkheden die zorgen voor betere foto’s en video’s.

Ervaringen
Tijdens verschillende reizen over de wereld ben ik in contact gekomen met uiteenlopende culturen en deze ervaringen en verhalen hebben mij enorm geholpen met het ontwikkelen van (persoonlijke) vaardigheden. Ik vind het belangrijk dat je foto’s iets vertellen. Het concept en de boodschap moeten dus door fotografische technieken en creaties overgebracht worden. Daarom is het voor mij van belang dat ik van tevoren een goed plan heb bedacht voor het uitvoeren van bedrijfsreportages, documentaires en portretten. Bij (sport)evenementen let ik vooral op de details, sfeer en achtergrondverhalen. De brede kant van fotografie is voor mij ideaal, omdat ik kan wisselen tussen bepaalde facetten, technieken en onderwerpen.

Sociale betrokkenheid
Naast al mijn werkzaamheden ben ik sociaal betrokken en actief op het gebied van vrijwilligerswerk. Ik heb tweemaal de Marathon van New York City (2014 en 2015) met Run for Life gelopen voor KWF Kankerbestrijding en ik collecteer nog jaarlijks voor deze stichting. Daarnaast ondersteun ik op vrijwillige basis meerdere organisaties, zoals Save the Children, Right to Play, het JeugdSportFonds en de Deloitte Fair Chance Foundation.

Huidige werkzaamheden
Ik geloof in de opkomst van Drone fotografie en video content en ik ben lyrisch over de mogelijkheden van deze apparaten. Mijn drone staat daarom ook redelijk centraal in mijn ideeën. Ik probeer zoveel mogelijk mijn drone aan te bieden als extra optie, omdat dit voor unieke beelden zorgt. Daarnaast zal ik altijd actief blijven in het maken van bedrijfsreportages en portretten.

 LinkedIn Profiel van Marc Perquin weergeven.

Mail mij direct je vraag

Compilatie